Geslaagd jubileum concert

Op zaterdag 9 december speelde de Orchest-Vereeniging een concert ter gelegenheid van hun 140-jarig jubileum. Op het programma stonden 3 werken: Song for Orchestra van Ruth Gipps, Symphonie Espagnole van Edouard Lalo en na de pauze de beroemde Symphonische dansen van Sergei Rachmaninov. De solo partij in Lalo werd gespeeld door Nina Broeva, die hoopt dit stuk ook tijdens het komende Oscar Back concours te kunnen spelen.

Het Orchest werd aangevuld door een uitgebreide koper- en slagwerksectie bezet door een assistenten bijna allemaal al vaker mee hebben gespeeld. Het Orchest kan gelukkig putten uit een grote groep trouwe musici die regelmatig meespeelt en de stukken met enthousiasme ondersteunt.

Volgens dirigent Ali Groen was het een uitdagend programma waar het orkest heel hard aan heeft moeten werken. Direct na het vorige concert op 19 augustus werd gestart met de Symphonische dansen die vooral ritmisch lastig waren. Daarnaast speelt een groot aantal blazers solistische stukken die elkaar afwisselen waardoor pas tijdens de repetities de stukken bij elkaar konden komen.

In de loop van de maanden kwam ook soliste Nina Broeva regelmatig meedoen aan de repetities en haar virtuositeit maakte het stuk van Lalo tot een belevenis. Na de pauze bleek dat het harde werken van de afgelopen maanden niet voor niets was geweest. De Symphonische dansen klonken geweldig en de laatste gongslag klonk nog secondenlang na.

Ander nieuws