Begeleiding

Onze talentvolle leiders

Het Orpheus Ensemble heeft door de jaren heen een rijke traditie van eminente koordirigenten gekend.
Deze gepassioneerde en ervaren dirigenten hebben de artistieke koers van het ensemble gevormd en verrijkt.

Vanaf de vroegste dagen van het ensemble tot aan het heden, hebben getalenteerde dirigenten als Hans van Hoven, Otto Deden, Aad Vos, Sjaak Kazen, Ben Fey en Ago Verdonschot de eer gehad om de dirigeerpositie te bekleden.

Sinds oktober 2015 staat het koor onder de deskundige en inspirerende leiding van Caecilia Boschman. 

Dirigent Oprheus Caecilia Boschman

Dirigent

Caecilia Boschman

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn.

Zij maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles waaronder het Pelgrim Trio. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon. Van het duo zijn inmiddels twee CD’s verschenen, ‘Great Britain’ en ‘Vive la France’ in de reeks Voilà Viola!

Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze masterclasses bij het IVC in ‘s-Hertogenbosch en het International Viola Congress.

Sinds 2015 is zij dirigent van het Orpheus Ensemble; met dit koor maakte zij tijdens de coronapandemie twee video’s.

Caecilia heeft veel affiniteit met het theater: jaarlijks speelt ze met het gezelschap Pocket Opera voorstellingen in de Nederlandse schouwburgen. Samen met sopraan Bauwien van der Meer trad ze op in de productie Fantastic Women.
Caecilia werkte geruime tijd bij Muziektheater Hollands Diep, o.m. als coach/arrangeur voor La serva padrona en als koordirigent van de stadsopera Maria, en speelde tijdens de tournee van het Scapino Ballet bij de voorstelling Cathedral.

Het koor

Het Dordtse Orpheus Ensemble. Met een eeuw aan geschiedenis, vertegenwoordigt dit ensemble een tijdloze toewijding aan kunst en gemeenschap, en betovert het nog steeds luisteraars met harmonieuze klanken.

Boekingen

Geïnteresseerd in het boeken van het Orpheus Ensemble voor uw speciale gelegenheid? Als een van de oudste gemengde koren in Nederland met een rijke geschiedenis en een passie voor muziek, staan we klaar om uw evenement te verrijken met onze vocale pracht.