Dirigent

Dick Verhoef

Door zijn achtergrond als dirigent en uitvoerend musicus, zijn ervaring met coaching van jongeren en zijn passie voor muziek, kent Dick Verhoef de vele aspecten van het professionele vak. Hij ziet het als een bijzondere en mooie uitdaging om met ontzettend veel plezier zijn kennis en ervaringen te delen met de leden van het orkest van de Dordtse Orchest Vereeniging. In een goede sfeer en met een ambitieuze en mooie programmering daagt hij hen uit het beste uit zichzelf te halen en zich muzikaal verder te ontwikkelen.

Dick in Haarlem FG_DSC2039Dick studeerde zowel directie als hoorn aan het Rotterdams Conservatorium. Nog tijdens zijn studie remplaceerde hij als hoornist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder dirigenten als Bernard Haitink, Valery Gergiev, Simon Rattle, Edo de Waart en Kurt Sanderling.

Op 22-jarige leeftijd werd hij kernlid van het Nederlands Blazersensemble (NBE) en maakte hij vele concertreizen over de hele wereld waaronder ook drie staatsbezoeken aan Thailand, Turkije en India. Bij de buitenlandse tournees verzorgden hij en zijn collega’s masterclasses en dirigeerde Dick het NBE tijdens verschillende internationale festivals, zoals het Cervantino Festival in Mexico en het New Zealand Festival.

In 1991 startte Dick als eerste hoornist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest (NPhO), het latere Holland Symfonia.

Sinds 2004 is Dick met groot enthousiasme betrokken bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble (jongNBE). Hij coacht topstudenten uit binnen- en buitenland die studeren aan Nederlandse conservatoria. Zij mogen twee jaar lang deel uitmaken van het jongNBE en krijgen een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie.

Dick volgde directielessen bij o.a. Lucas Vis, Jorma Panula en bij de Duitse dirigent Lutz Herbig.