Activiteiten

Naast de wekelijkse repetities waarbij er hard gewerkt wordt om samen mooie muziek te maken is de Orchest-Vereeniging ook een sociale vereniging. Zo is er na elke repetitie een borrel waar iedereen elkaar onder het genot van een drankje nog kan spreken. Daarnaast worden er jaarlijks een aantal studiedagen georganiseerd waarbij de leden zich een dag lang inspannen onder leiding van repetitoren om de muziek op een hoger niveau te krijgen. Naast het harde werken brengt dit ook een hoop gezelligheid.

Incidenteel wordt er een buitenlandse concertreis georganiseerd. Zo was er in 2008 een uitwisseling met het Duitse Recklinghausen, de partnerstad van Dordrecht, wat in Recklinghausen resulteerde in een prachtig concert met koor en orkest en in Dordrecht in een groots concert in de Wilhelminakerk. In 2014 was er een uitwisseling met een Duits orkest uit Königswinter waarbij wederom een groots concert is gegeven in Dordrecht en Königswinter.

Er zijn vele leden die zich naast de wekelijkse repetities via commissies of andere initiatieven inzetten voor de Orchest-Vereeniging. Door de grote betrokkenheid van onze leden en het enthousiasme van de Vereeniging blijft het orkest bloeien.

DSC09451MS